Nieuws

Aanslepende drukte in de praktijk


Omwille van de drukte in de praktijk is de agenda snel vol gepland, soms tot meerdere weken op voorhand. 

Dagelijks komen er steeds nog enkele afspraken vrij . Voor dringende medische problemen voorzien wij zelf steeds enkele korte afspraken in onze agenda die niet online beschikbaar zijn.

Bel ons dus op indien er een medisch probleem is dat niet kan wachten tot de volgende vrije afspraak.

Respecteer de afspraakduur van maximaal 15-20 minuten per afspraak. Contacteer ons op voorhand indien je meer tijd voorziet voor bvb een preoperatief onderzoek/gesprek/verzekeringsonderzoek/...


Besef dat voorschriften GEEN dringend medisch probleem zijn. Bekijk op tijd je medicatiedoosjes en plan je afspraak voor medicatievoorschriften tijdig in. Medicatie kan niet telefonisch aangevraagd worden. Het voorschrijven vraagt tijd en informatie waarvoor je op consultatie dient te komen. Vraag tijdens je consultatie daarom voldoende medicatie om toe te komen tot de volgende controle. 


Info voor nieuwe patiënten 


Wegens drukte in de praktijk en een structureel tekort aan huisartsen in Aarschot zien we ons genoodzaakt

      - alleen nieuwe patiënten in de praktijk te aanvaarden die wonen in Aarschot/Langdorp

     -  geen nieuwe patiënten te aanvaarden die standaard wensen dat de huisarts op huisbezoek komt


Huisbezoeken worden alleen in uitzonderlijke omstandigheden nog uitgevoerd en steeds na overleg met de betrokken artsen. Wij zijn ervan overtuigd dat we betere zorgverlening kunnen bieden in de praktijk. 


Huisarts In Opleiding (HAIO)


Vanaf 10 januari 2022 start Marieke Colleman als HAIO in onze praktijk.

Dit wil zeggen dat zij afgestudeerd is als arts maar haar specialisatie in de huisartsgeneeskunde afwerkt in onze praktijk. Zij werkt zelfstandig maar overlegt regelmatig met Dr. Crauwels of één van de andere artsen.

Diëtiste 


Vanaf 17 januari 2022 zal Inne Verbist de groepspraktijk vervoegen. Zij is een RIZIV- erkend diëtiste & diabeteseducator.

Afspraken worden gemaakt via haar eigen contact gegevens en agendasysteem, niet via het algemeen nummer van de praktijk  : 


Klik hier voor meer info

Covid-19 : belangrijke info !!


Bij vragen over COVID, testing, quarantaine, attesten, vaccinatie, ...  : bekijk eerst de informatie, websites en diensten die we hieronder weergeven AUB.


Onze tussenkomst is niet nodig bij plannen van testen en quarantaine attesten !


Bel ons wél op als er medische zorgen nodig zijn of als je een positieve test hebt afgelegd. 


STEL GEEN ZORG UIT! Wat moet ik doen bij symptomen van covid-19? De ZELFEVALUATIETOOL vind je hier


Voor het plannen van Covid testen, het registreren van je contacten na een positieve test én voor het aanmaken van quarantaine certificaten kijk je op volgende websites : 


http://mijncoronatest.behttps://www.mijngezondheid.belgie.be/#/

Dit gebeurt niet meer via de huisarts ! 


Wij maken indien nodig wél een afwezigheidsattest op bij een positieve PCR-test. Je neemt hiervoor telefonisch contact op met de praktijk. 

Bel ons ook op als een medische controle noodzakelijk is ! 


Wat moet ik doen na contact met iemand die besmet is als ik zelf geen symptomen heb ? Gebruik ook als je volledig gevaccineerd bent en quarantaine niet nodig is zelftests na nauwe contacten. Zéker bij besmettingen in het gezin ! Je voert dan op zijn minst een test uit op dag 10


Voor het plannen van Covid testen, het registreren van je contacten na een positieve test én voor het aanmaken van quarantaine certificaten kijk je op volgende websites : 


http://mijncoronatest.behttps://www.mijngezondheid.belgie.be/#/


Dit gebeurt niet meer via de huisarts! 


Wij maken indien nodig wél een afwezigheidsattest op bij een positieve PCR-test. Je neemt hiervoor telefonisch contact op met de praktijk.


Wat moet ik doen als ik op reis ga?